Ebeltofts gamle rådhus ligger på torget ved enden av gågata
 

På det gamle torget i Ebeltoft ligger Det Gamle Rådhus - et ytterst populært rådhus med mye sjarme

Hummer og kanari i rådhuset

Det er fylt opp med litt av hvert i det gamle rådhuset. Den gamle Tingstuen er vel det som ligger nærmest opp til rådhusets opprinnelige funksjon. I denne lille, men staselige salen ble rettsmøter holdt i "gamle dager".

 

Molbo-stuen er ikke et samlingspunkt for mindre smarte molboer, men en lokalhistorisk fremstilling av hvordan en typisk bondefamilie på Mols levde "i gamle dager".

 

Vaktstuen ble brukt av byens vektere, og her er det laget et lite museum som viser vekterens gjøremål, utstyr og fortellinger om arbeidet deres og spesifikke hendelser.

Det tidligere soverommet til arrestforvareren huser nå en utstilling om Hjelm.

 

Trangt, mørkt, klamt og ekkelt

Ebeltofts lokale fengsel er, heldigvis for lovbrytere, lagt ned. Det ligger i kjelleren under rådhuset, og det er trangt, mørkt, klamt og rett og slett ekkelt. Så dit ned må vi! Selv for klaustrofobe anbefaler vi turen som går gjennom gulvluken, ned en umåtelig trang og bratt trapp. Og der nede innser du plutselig hvorfor fengselslivet ikke var særlig ettertraktet i "gamle dager"..., for etter ett minutt eller to der nede er det godt å komme ut igjen.

 

Populært gammel rådhus

Det gamle rådhuset i Ebeltoft har absolutt ikke gått av moten. I dag er det et populært sted å gifte seg, og i sommerhalvåret er det ventetid for å komme dit og bli smidd i hymens lenker. Så ikke bli overrasket dersom et brudefølge plutselig dukker opp...

 

Adresse: Museet for Syddjurs, Juulsbakke 1, 8400 Ebeltoft