Djurs Sommerland bare må besøkes når dere er i Ebeltoft
 

Kombinasjonen med tivoli og vannland midt i et attraktivt ferieområde har vist seg å være en sikker vinner, for Djurs Sommerland er en av Danmarks største familieparker, og absolutt en av de mest populære.

La adrenalinet pumpe i Djurs Sommerland

Med mange dorske dager på stranda i Ebeltoft og bedagelige besøk på attraksjoner som Ree Park og Fregatten Jylland kan det være godt å komme til Djurs Sommerland og virkelig få fart på adrenalinet.

For det bør ikke være noe problem å få adrenalinet til å flyte i en sommerpark av dette kaliberet. Barn i alle aldre finner apparater tilpasset deres behov for G-krefter, fart, høyde og ikke minst – kombinasjonen av disse tre. Det er altså noe for store og små i Sommerlandet.

 

Noen av høydepunktene i Djurs Sommerland

Piraten

De som ikke har noen hemninger eller skrupler, kan utfordre G-krefter i de mest avanserte forlystelsene, som for eksempel Piraten... Berg- og dalbanen er ubeskjedne 32 meter høy, 755 meter lang og har en toppfart på 90 km/t – med innlagt "air time". Piraten er for øvrig kåret til å være en av verdens beste berg og dalbaner, og det flere år på rad!

 

Skatteøya

Europas største såkalte water-coaster tar dere 28 meter opp i lufta, er 455 meter lang og toppfarten er på 70 kilometer i timen. – Og den går altså både høyt opp i luften, og deiser ned i vannet.

 

Kast dere ut i det - nyt de mange spennende forlystelsene i Djurs Sommerland

Moro for hele familiene. Foto: Pressebilde Djurs Sommerland

 

Lekeland

Midt i mellom alle forlystelsene som har høy puls og fart som tema har Djurs Sommerland funnet plass til et stort lekeland, Western Lekeland, bygget for å utfordre barns kreativitet og fysiske motorikk.

 

Sablen

Dropptårn har etter hvert blitt en nærmest dagligdags foreteelse for ivrige sommerlandgjester, men i Djurs Sommerland har de en litt annen variant. Det er ikke kun snakk om at den går loddrett opp, for så å falle ned igjen. Nei, sabelen vipper samtidig for å gi litt ekstra magesug i det dere deiser ned mot bakken i fritt fall.

 

Ørnen

Heller ikke ørnen er konstruert for de med tander sjel. Den løfter dere rett til himmels, og så starter karusellen for fullt, mens den vipper frem og tilbake, delvis ute i vannet. God tur, og hold godt fast i sukkerspinnet...

 

Litt om sonene i Djurs Sommerland

Vannland

I Vannland kan dere slå dere løs i det våte element. Prøv den 12 meter høye "The Wave", hvor dere glir frem og tilbake som mellom kjempebølger. Eller ta en tur i Honolulu Bay, et bølgebasseng, for alle som liker å svømme i "høy sjø". Wild River er for de som gjerne kan tenke seg en liten "rafting"-tur. I Black Hole kjører dere vannrutsjebane i stummende mørke, noe som kan utfordre en rekke sanser...

...og enda er det mange flere forlystelser i vannland.

 

Piratland

I Piratland finner dere de før omtalte forlystelsene Piraten og Sablen, mens Piratfisken er en slags "tømmerrenne" som passer for litt mindre spenningssøkere. "Det Skøre Kompass" er også tilpasset de litt mindre besøkende, og navnet henspiller på en båt med noe ustødig navigatør...

 

Skatteøya

Se omtale under høydepunkter.

 

Cowboy- og indianerland

Har en rekke aktiviteter tilpasset hele familien, eller de mellomstore barna. Det før omtalte Western Lekeland ligger her, sammen med Rio Grande Rafting som er en litt strabasiøs båttur, Skytebanen hvor hele familien kan finstille siktet og konkurrere med hverandre, eller grav etter gull i Gullgraveren. – Og så er det selvfølgelig langt flere aktiviteter for cowboyer og indianere...

 

Lilleputland

Selvforklarende navn; her er det en rekke aktiviteter for de minste barna. Kjøreskole, helikopterturer, båtturer osv... Alt tilpasset de små, og gjerne i følge med mor og far.

 

Afrikaland

Afrikaland er også et område for de litt mindre barna. - I Jungle Safari får dere en alt annet enn rolig båttur gjennom jungelen. Dere møter blant annet King Kong på turen... I Tarzanland får familiens mellomstore barn prøve seg på en utfordrende jungelsti. Hottentot Karusellen er en noe ustødig konstruert karusell. Mens Kannibal Grytene minner mest om radiobiler, bare at de ikke er helt enkle å styre.

 

Mexicoland

I Mexicoland kan dere prøve vannrutsjebanen Speedy Gonzales, eller roe ned med litt god gammeldags minigolf i Mexicana Golf. I 2012 kommer det dessuten en ny spennende forlystelse i Mexicoland...

 

Et lite tips til slutt: Ta toget!

Djurs Sommerland er relativt stort, så slitne barneben (eller slitne voksne...) kan ha godt av å reise rundt med toget som går mellom alle seksjonene i parken. Det gjør at alle holder ut bare litt lenger, slik at de mest ivrige får rast helt fra seg før dere må vende nesen tilbake til feriehuset/hotellet.

 

Hva mer kan vi si? Annet enn god tur til Djurs Sommerland! - det ligger bare en liten kjøretur fra Ebeltoft.

 

Adressen er Djurs Sommerland, Randersvej 17, 8581 Nimtofte

Les mer på Danmarkstur.no: Djurs Sommerland

Se også attraksjonens hjemmeside: Djurs Sommerland