Selv om safari i fjerne himmelstrøk høres forlokkende ut, er det litt enklere å ta en tur til Ebeltoft og gå på safari der.

Rundturen i Ree Park

Ree Park er laget i soner, hvor hver sone representerer en verdensdel. Vi foreslår at dere begynner med asia og norden, for da får dere de morsomste og mest forseggjorte sonene, med de mest spennende dyrene, til slutt.

På turen rundt i Ree Park møter dere mange spennende dyrearter. Noen små og søte, andre store og farlige – og de mest effektive jegerne i hele verden er også til stede.

 

Blant dyreartene dere får oppleve nevner vi: Løver, geparder, bjørner, ulver, giraffer, struts, aper, panda, fugler... og mange flere...

 

Ree Park Ebeltoft Safari reklamerer med god plass til dyrene, og det er også vår erfaring; dyreområdene er store – derfor blir det også litt gåing for å få sett alle dyrene. (Husk vogn til de minste, eller lei en trekkvogn i parken.)

 

Aktiviteter i Ree Park – Ebeltoft Safari

Hopp i jeepen og dra ut på savannen

Et morsomt konsept i Ree Park - Ebeltoft safari er Land Rover Safari-turene. Når dere tar en safari-tur kjøres dere inn på den afrikanske savannen i en Land Rover-karavane. På den måten kommer dere helt inn på dyrene på savannen mens guiden forteller om dyreartene dere får nærkontakt med (bl.a. nesehorn, sebraer, giraffer og strutser). Turen tar ca en halv time.

 

Foring av dyrene

Ikke gå glipp av dyreforingen. Utenom foringstidene kan det være vanskelig å få øye på en del av dyrene, og noen tar livet i overkant med ro etter foring. Gepardene er et eksempel på dette. Utenom foringstiden er dere heldige om dere får et glimt av kattedyret, og sannsynligvis sover dem. Men når maten "kommer på bordet" blir det liv, for maten blir sendt av gårde i 70 km/t med et kobbel geparder etter seg.

 

Hvite ulver: Venter spent på maten!

De hvite ulvene kikker spent over på fõringen av bjørnene

 

Likeledes samles bjørn og ulv(!) når det vanker mat, og de kan være særdeles vanskelige å få øye på ellers på dagen. Og de vanligvis så sedate løvene nærmest skifter ham når maten nærmer seg, særlig siden dyrepasserne ikke gjør det helt enkelt for dem å nå maten...

Felles for all foring er at dyrepasserne forteller om dyrene mens godbitene deles ut.

 

Fugleoppvisning

Rovfugler kommer best til sin rett når de vises frem i oppvisninger. Riktignok er ikke "jakten" i oppvisningen helt naturlig, men det viser fuglens naturlige instinkter og jaktmetoder. – Og det går unna når våk, hauk, ugle og ørn jakter på små godbiter – i luften og på bakken!

 

Kamelridning

For en liten neve danske kroner kan dere ri på kameler i Ree Park – Ebeltoft Safari. De sedate skapningene godtar både barn og voksne, men kun én person av gangen – så de aller minste må nok stå over denne aktiviteten. (Et lite tips, kameler har en viss odør, så ikke planlegg noe fancy umiddelbart etter nærkontakten med kamelen.)

 

Klappedyr

Det sier seg selv at de fleste dyrene i Ree Park er "lite klappevennlige", så heldigvis møter dere geiter, minigriser og esler som mer enn gjerne kløs litt i skjegget. Det er skiltet når dere kommer til dyr som er trygge å klappe.

 

Flere attraksjoner i Ebeltoft

 

Adresse: Ree Park – Ebeltoft Safari, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft

Nettsted: Ree Park - Ebeltoft Safari