Fregatten Jylland er verdens største treskip.
 

Verdens største treskip ligger i tørrdokk i Ebeltoft. Flott!, så kan vi komme om bord og se hvordan livet artet seg for mannskapet.

Museum

Før man kommer om bord i Fregatten Jylland blir man ledet i gjennom et museum som forteller mye om den danske marines historie og særlig om skipet Fregatten Jylland. Hverdagen til de ansatte om bord i båten blir også viet mye oppmerksomhet.

 

- Det virker kanskje litt kjedelig å begynne med en museumsrunde når det ligger et vaskeekte krigsskip med seil, kanoner og tjærelukt rett utenfor, men vi anbefaler absolutt å bruke litt tid i museet. Det gir litt dybde til rundturen om bord i Fregatten Jylland.

 

Endelig om bord i Fregatten Jylland

Etter å ha lært om skipet og mannskapets harde dager er det spennende å endelig kunne gå om bord i skipet. Vel oppe på dekk er det enda tydeligere hvor stort dette skipet er, og for en landkrabbe med stor dose høydeskrekk virker de enorme mastene helt uoverkommelige. Tenk på de som krabbet rundt der oppe i all slags vær...

 

Luksus i kahytten

Offiserens oppholdsrom og kabiner var luksuriøse og fine – særlig sammenlignet med det som ventet sjøfolkene under dekk.

 

Spartansk under dekk

Så fort vi beveger oss nedover under dekk blir det hele langt mer spartansk. Trangt, mørkt og med hengekøyer å sove i var det ikke mye luksus å spore blant "fotfolket" om bord i Fregatten Jylland. Kårene til karene under dekk blir ypperlig fremstilt med dokker i full størrelse i et rekonstruert miljø.

 

Tre karer slapper av etter en lang økt ombord i Fregatten Jylland. Eller noe sånt.

Mannskapet på Fregatten Jylland tar en pause. Livaktig fremstilling av livet under dekk.

 

Fregatten Jylland er stor!

På vei nedover dekkene blir det også veldig tydelig hvor stort skipet er, særlig de tomme lasterommene illustrer godt størrelsen til Fregatten Jylland.

 

Kanondrønn i Ebeltoft

Lydnivået er ikke av den ubeskjedne sorten når "mannskapet" på Fregatten Jylland fyller kanonene med svartkrutt og fyrer av. Sørg for å få med dere showet som holdes hver dag i høysesongen.

 

Adresse: Fregatten Jylland, SA Jensensvej 2, 8400 Ebeltoft
Web: Fregatten Jylland