Foto: Kissen Møller Hansen / Glasmuseet Ebeltoft
 

Ved havnen i Ebeltoft, bak fasaden i en stor moderne funkisbygning, finner vi det som for oss var Ebeltofts største overraskelse

Fordommer gjort til skamme

Jeg innrømmer det gjerne; da jeg kom til Ebeltoft så jeg på besøket i Glassmuseet som et pliktløp. Men her ble virkelig mine fordommer mot glasskunst gjort til skamme en gang for alle, for på innsiden ventet det langt mer kreativ kunst enn jeg hadde forestilt meg.

 

Under vårt besøk var det en særutstilling kalt Flora – og det var den som for alvor åpnet mine øyne for glasskunsten. – Og man kan vel ikke bli noe annet enn overrasket når det første som møter en er en skog med palmer – flere meter høye – laget i glass. Videre fikk vi se blomkål(!) laget så livaktig at det var vanskelig å skilne fra originalen (den var til og med utstyrt med en kålorm...), frøkapsler, rhododendron og fiktive genmanipulerte planter – den siste laget som en tankevekker.

 

- Og dette var bare et lite utvalg av særutstillingen Flora som samlet 11 internasjonale glasskunstneres verker.

 

Fast utstiling i Glasmuseet

Den faste utstillingen i Glassmuseet Ebeltoft teller over 1500 verker laget i perioden fra 1970 og frem til vår tid. Verkene er laget av kunstnere fra 40 land og gir et enormt spenn i stilarter og uttrykksformer på de utstilte verkene. – Og nettopp det er hovedformålet med museet; å vise utviklingen i moderne glasskunst.

 

Se hvordan glasskunsten blir laget

Se hvordan glasskunst blir laget. Foto: Kissen Møller Hansen / Glasmuseet Ebeltoft

 

Se glasskunsten bli utøvd

I hagen finner vi et lite verksted, Glasshytten, hvor glasskunstnerne fra Studio Strange arbeider med sine verker. Ved særskilte anledninger er det også mulighet for besøkende å prøve å lage ting i glass – dessverre var det ikke tilfelle ved vårt besøk i Glassmuseet.

 

Adresse: Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft

URL: Glasmuseet Ebeltoft