Haier, eksotiske fisker og fargesprakende planter! Se det fascinerende livet i havet.
 

I nabobyen til Ebeltoft, Grenå, finner vi akvariet Kattegatcentret. Der kan dere se fisker i alle varianter, seler og haier. Mange haier!

Akvariene

Det er en rekke forskjellige avdelinger i akvariet med forskjellig fokus og vidt forskjellige "innbyggere". Her kan dere få se de hjemlige fiskeartene fra Kattegat og langt mer eksotiske skapninger som svømmer rundt i de tropiske avdelingene. Men senterets spesialitet er de mange haiene... Kom nært på, og se de fascinerende skapningene utfolder seg i de kjempestore tankene.

 

Haitanken

I Danmarks største akvarie med tropiske haier kan dere se haier i forskjellige størrelser – de største er de 2,5 meter lange sandtigerhaiene. Og best av alt – det går tunnel gjennom akvariet slik at dere får se de imponerende haiene fra alle vinkler og få dem riktig tett på kroppen.

 

Tropiske akvarier

De tropiske akvariene inkluderer blant annet haitanken, og huser fisker og dyr fra tropiske strøk. Blant annet murene og den giftige drakefisken.

 

Tropisk lagune

Kattegatcentret har sin egen lagune som går fra 1,8 meters dyp og opp til en sandstrand med palmer og det hele. I dette akvariet får dere se rokker, haier og langt mindre, men fascinerende fisker.

 

Oceanariet

1,5 millioner liter går med på å fylle tanken i det store oceanariet i Kattegatcentrert, og i denne kjempetanken får dere se fisker og dyr fra hjemlige strøk (Kattegat): Torsk, sei, havål er blant fiskene, men også her får dere se haier, nemlig pigghå. Få med dere foringen i Oceanariet.

 

Kattegat akvariene

Se forskjellige miljøer fra de danske farvannene og fisk og dyr som lever der; strand, tidevannssone, klint (bergvegger), havn og steinrev.

 

Akvariene har også mange fargesprakende fisker og planter - ikke bare haier i Kattegatcentret altså!

Fargesprakende fisker og planter i dette akvariet.

 

Selene!

Etter å ha sett fisker og haier i alle farger og varianter kan det være en kjærkommen avveksling å ta en tur over til selene og se dem bli trenet. Dere finner selene utenfor hvor de har sin helt egen lagune. Husk å sjekke dagens program for når foring og treningen av selene foregår.

 

Aktiviteter i Kattegatcentret

Trening av haier

Hver dag klokken 14.00 går to hai-trenere i gang med å lære tre av haiene i Kattegatcentret nye triks. Treningen er en del av forskningen i akvariet, og en meget hyggelig bieffekt er at vi får lov til å se haier på en helt annen måte.

 

Dykk i Oceanariet

Synes du det virker spennende å dykke ned i det store oceanariet? Hvorfor ikke ta et dykk selv?, for det kan du nemlig gjøre i Kattegatcentret. Det gis en gjennomgang og du får prøvedykke før selve dykket, så får du en halvtime i den store tanken sammen med alle fiskene og haiene. Merk at det er en del betingelser, og det er ikke gratis. Les mer på sentrets hjemmeside.

 

Sov med haiene

Familier med barn i alderen 6-14 år kan overnatte i Kattegatcentret. Fra klokken 16.15 og helt frem til klokken 06.45 neste morgen er det program som blant annet består av haiforing, en rundtur backstage, mat – og så slukkes lyset og utstyrt med lommelykter kan dere se på de imponerende haiene... Se hjemmesiden for pris og fullstendig program.

 

Dykkerklokken

"Reis" på en virtuell ekspedisjon til 3000 meters dybde i senterets dykkerklokke. Turen "ned til dypet" tar 8 minutter og viser hva man får se, og hvordan det oppleves. (OBS: Det koster ekstra å "dykke" med dykkerklokken.)

 

Adresse: Kattegatcentret, Færgevej 4, 8500 Grenaa

Nettsted: Kattegatcentret i Grenaa